Voileipäkakku herkkusienillä

Koristelua vaille valmis voileipäkakku voidaan tehdä vaikka edellisenä päivänä, voileipämargariini tai voi toimii muurilaastina ja pitää kakun koossa. Koristelua ei voi tehdä etukäteen, vaan vasta juuri ennen kuin kakku tuodaan tarjolle. Pujota leivinpaperiliuskat hieman pohjaleipien reunan alle, niin voit suojata alustan siksi aikaa, kun rakennat kakkua. Kun kakku on valmis, vetäiset vain liuskat pois.

16 palaa

  • 1 iso vaalea vuokaleipä viipaleina
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • voileipämargariinia tai voita leipien voiteluun
  • 200 g vihannespastaa (tuubissa)
  • 1 dl kurkkusalaattia (purkissa)
  • 300 g juustoviipaleita
  • 1 dl herkkusienituorejuustoa
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 2 nippua persiljaa
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 purjoa

Valmistusohje

1. Hienonna 300 g herkkusieniä ja paista hake voissa, suolaa ja pippuroi. Anna jäähtyä ja pane jääkaappiin. Leikkaa leivistä kuoret pois. Laita kolme leipäviipaletta tarjottimelle, levitä niille vihannespastaa ja päälle kurkkusalaattia. Levitä seuraaville leiville levitettä ja laita ne edellisten päälle, voideltu puoli alaspäin. Laita viipaleet toisinpäin kuin edelliset, niin kakku kestää parhaiten.

2. Levitä herkkusienituorejuustoa toiselle leipäkerrokselle ja niiden päälle uusi leipäkerros, nyt molemmilta puolilta levitteellä voideltuina. Levitä kolmannelle leipäkerrokselle herkkusienituorejuustoa ja sen päälle juustoviipaleet. Voitele jälleen seuraavat leivät ja paina neljäs ja viimeinen kerros leipiä edellisten päälle.

3. Vatkaa kerma ja sekoita yhteen majoneesin kanssa. Levitä kermamajoneesi kakun päälle ja reunoille. Tähän asti voit esivalmistella voileipäkakun. Säilytä kylmässä.

4. Viimeistely: Levitä paistettu herkkusienihake kakun päälle. Hienonna persilja ja leikkaa purjo vinottain viipaleiksi. Taputtele kakun sivuille persiljasilppu. Viipaloi tuoreet herkkusienet, ripottele niille puristettua sitruunamehua ja asettele ne kakun pinnalle. Sirottele koristeeksi vielä purjosiivuja ja vie kakku heti tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!