Paistetut päärynät: Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi. Laita voi paistinpannulle ja anna sulaa keskilämmöllä. Laita päärynät pannulle ja paistele niitä hiljalleen, välillä kääntäen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja ruskistuneet yhdessä voin kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon hunaja ja salvianlehdet. Paistele (noin 30 sekuntia), kunnes salvianlehdet ovat käpristynyt hieman kasaan.
Leipä: Voitele leipäviipaleet voilla ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Leikkaa juustosta ohuita viipaleita ja aseta leivän päälle. Asettele juuston päälle päärynän viipaleet ja salvianlehdet, aseta toinen leipäviipale päärynöiden päälle. Ota esille puhdas pannu ja laita iso nokare voita sulamaan keskilämmölle.
Aseta leipä pannulle ja peitä kannella. Kurkista kannen alle parin minuutin kuluttua ja käännä leipä, mikäli se näyttää kullanruskealta. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Laske tarvittaessa lämpöä, ettei leipä pala. Leipä on valmis, kun juusto on sulanut. Sivele halutessasi lopuksi leivän pintaan ruskeavoi-hunajaseosta. Nauti välittömästi.
*Aito cheddar ei ole sukua oranssiin muoviin pakatulle kumiläpyskälle, jota yleensä laitetaan hampparin väliin. Suosittelen menemään juustotiskille ja ostamaan jotain laadukasta, hyvin kypsynyttä aromaattista juustoa.
Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)