Tummat ja vaaleat sandwichit

Sandwich-lautanen oli tavallinen alkuruoka 1950- ja 1960-luvuilla. Tässä neljä klassista pikkuvoileipää: maksapasteijalla, lohella, katkaravuilla ja juustolla päällystettynä.

4 annosta

  • 4 viipaletta maustelimppua
  • 8 viipaletta ruisleipää
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • voileipämargariinia
  • 16 pientä salaatinlehteä
  • 4 ohutta viipaletta savulohta
  • 2 rkl sinappi-tillikastiketta
  • 8 tillinoksaa
  • ½ limetti tai sitruuna
  • 4 viipaletta homejuustoa
  • 2 retiisiä
  • 4 oliivia
  • 4 hammastikkua
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna
  • 2 rkl majoneesia
  • 20 kuorittua tuoretta katkarapua
  • 4 oksaa tuoretta kirveliä
  • 4 viipaletta maksapasteijaa
  • ½ tomaatti
  • 4 kurkkuviipaletta
  • 4 persiljaoksaa

Valmistusohje

1. Paina leipäviipaleita pyöreitä voileipäpohjia pyöreällä mitalla tai lasilla. Levitä leiville margariinia ja laita jokaiselle salaatinlehti.

2. Lohisandwich: Pyöritä lohiviipaleet ruusukkeiksi. Aseta ruusukkeet neljälle ruisleivälle. Lisää päälle sinappi-tillikastiketta ja koristele tillinoksalla ja pienellä limetti- tai sitruunalohkolla.

3. Juustosandwich: Laita paksu viipale homejuustoa neljälle maustelimppupyörylälle. Koristele retiisinpuolikkaalla ja hammastikkuun pujotetulla oliivilla.

4. Katkarapusandwich: Aseta neljälle vaalealle leipäpyörylälle kapea lohko keitettyä munaa. Pursota jokaiselle nokare majoneesia. Aseta jokaiselle leivälle viisi katkarapua. Koristele tillinoksalla ja tuoreella kirvelillä.

5. Maksapasteijasadwich: Laita kolmionmuotoinen viipale maksapasteijaa neljälle ruisleipäpyörylälle. Aseta päälle tomaattilohko ja kurkkuviipale. Koristelle persiljanoksalla.

Parhaat ruokaohjelmat