Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Italialaiset pikkulihapullat ja tomaattikastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista itse aitoja ja maukkaita italialaisia pikkulihapullia. Spagetin kanssa annoksesta tulee ruokaisa.

Ainekset

  • 2 siivua vaaleaa leipää ilman kantteja
  • 1 keltasipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,5 dl basilikanlehtiä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • 400 g paistijauhelihaa
  • ripaus chiliä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl basilikanlehtiä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Leikkaa hiiva- tai vuokaleivästä tai muusta vastaavasta kantit pois ja jauha leivät tehosekoittimessa tai veitsellä hienoksi. Lisää tilkka vettä ja anna liota. Purista pehmenneestä leivästä liika vesi pois.

Silppua sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja laita sekoitusastiaan yhdessä liotetun leivän kanssa. Lisää munat. Silppua basilika hienoksi ja raasta parmesaani. Sekoita ne ja lisää öljy massaan. Lisää jauheliha ja mausteet. Astiassa pitäisi nyt olla tiukka taikina.

Pyörittele öljytyin käsin pieniä lihapullia voipaperin päälle tai suoraan paistinpannulle. Paista pallerot kuumalla pannulla pikaisesti niin, etteivät ne kypsy sisältä liikaa.

Laita tomaattimurska ja paseerattu tomaatti kattilaan muhimaan murskatun valkosipulin ja basilikasilpun kera. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Keitä spagetti ohjeen mukaisesti, kuumenna kastike ja lisää siihen lihapullat juuri ennen tarjoilua. Annostele lautasille ja raasta päälle parmesaania. Tuore basilika tuo päälle kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat