Kasvisgratiini falafelin kera
Pehmeä vihannesgratiini maistuu hyvältä rapeiden falafelien kera. Kun valmistelet falafeleja, tehosekoitin on hyvä apu. Friteeraukseen käy hyvin korkeareunainen valurautapannu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 250 g pinaattia
- 250 g pakastettuja kesävihanneksia
Gratiinikastike
- 2 dl maitoa
- 3 dl lientä
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 dl juustoraastetta
Falafel
- 250 g kuivattuja kikherneitä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 pieni keltasipuli
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- n. 1 dl öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- keitettyä parsakaalia (brokkolia)
Valmistusohje
1. Laita kikherneet likoamaan kylmään veteen yön yli. Kaada vesi pois ja kuivaa kikherneet pyyhkeessä.
2. Gratiini: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voi, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito ja liemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta paprikajauheella ja yrttisuolalla ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia matalalla lämmöllä. Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele pinaattia sen pohjalle. Laita päälle kesävihanneksia. Kaada kastike päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.
3. Falafel: Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Laita kikherneet, sipuli, valkosipuli, persilja ja mausteet tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi. Laita seos kylmään 30 minuutiksi. Muotoile pyreestä lihapullan kokoisia palloja. Kaada paistinpannuun öljyä ja kuumenna. Friteeraa pallot kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta liika öljy palloista talouspaperilla. Tarjoile heti gratiinin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku