Lammasta savoijinkaalissa

Lammaskaali on ehkä hieman unohtumaan päässyt kotiruoka, mutta jos olet ruoantekijä, joka ei kaihda aikaa vieviä ruokiakaan, tässä mielenkiintoinen ohje. Perinteisestä lammaskaalista poiketen käytämme savoijinkaalia valkokaalin sijaan ja tarjoilemme tuoreita vihanneksia padassa.

Neljälle

  • 1 ½ kg lampaanrintaa
  • 1 savoijinkaalikerä
  • ½ rkl suolaa
  • 10 kokonaista valkopippuria murskattuina
  • 1 laakerinlehti
  • 5 dl vettä
  • 700 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 2 salaattisipulia
  • 10 retiisiä
  • 5 vihreää parsaa
  • ½ nippua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha tasakokoisiksi paloiksi. Paloittele kaali lohkoiksi tai kuutioiksi. Kerrostele vuorotellen kaalia ja lihaa pataan ja sirottele väleihin suolaa ja karkeaksi murskattua valkopippuria. Lisää pataan myös laakerinlehti ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä kannen alla 1 - 1 ½ tuntia, tai kunnes liha on kypsää.

2. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, salaattisipulit, pieni myös parsat ja retiisit. Lisää vihannekset pataan, kun noin 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä.

3. Sirottele pinnalle runsaasti persiljasilppua ja tarjoile lämmitetyiltä syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat