Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ankkaa ja keittobanaaneja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä jännittävä ankka-banaariresepti on kotoisin Tansaniasta. Ison broilerinkin voi valmistaa samaan tapaan. Keittobanaanejakin löytyy nykyään ainakin etnisistä kaupoista.

Neljälle

  • 1 ankka (1 3/4 kg)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 tl hienonnettu punainen chili
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • 2 keittobanaania

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise ankka kahteen osaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Nosta ankka pannulle ja ruskista joka puolelta, siirrä sitten uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita sipulisilppu pannulle ja lisää curry, chili ja tomaatit. Anna paistua 2-3 minuuttia. Kaada päälle vesi ja sekoita. Kaada tomaattiseos ankan viereen vuokaan.

3. Paista ankkaa uunissa 40 minuuttia. Kuori ja viipaloi banaanit. Valele ankkaa tomaattikastikkeella ja laita banaanit sen vierelle vuokaan. Paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes ankan lihaneste on väritöntä ja kirkasta, kun sitä pistää paksuimpaan kohtaan. Tarjoile ruoka keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa