Ankkaa ja keittobanaaneja

Tämä jännittävä ankka-banaariresepti on kotoisin Tansaniasta. Ison broilerinkin voi valmistaa samaan tapaan. Keittobanaanejakin löytyy nykyään ainakin etnisistä kaupoista.

Neljälle

  • 1 ankka (1 3/4 kg)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 tl hienonnettu punainen chili
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1-2 dl vettä
  • 2 keittobanaania

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise ankka kahteen osaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Nosta ankka pannulle ja ruskista joka puolelta, siirrä sitten uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Laita sipulisilppu pannulle ja lisää curry, chili ja tomaatit. Anna paistua 2-3 minuuttia. Kaada päälle vesi ja sekoita. Kaada tomaattiseos ankan viereen vuokaan.

3. Paista ankkaa uunissa 40 minuuttia. Kuori ja viipaloi banaanit. Valele ankkaa tomaattikastikkeella ja laita banaanit sen vierelle vuokaan. Paista vielä 20-30 minuuttia, kunnes ankan lihaneste on väritöntä ja kirkasta, kun sitä pistää paksuimpaan kohtaan. Tarjoile ruoka keitetyn riisin tai perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.