Fasaaninrinnat aprikoosichutneylla
Tämä on oikea juhlapäivällinen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 fasaaninrinta ilman luita
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl suolaa
- ½ appelsiini
- 1 maustemitta jauhettua pippuria
Aprikoosichutney
- 8 kuivattua aprikoosia
- ½ dl sulttaanirusinoita
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ dl viinietikkaa
- 1 rkl hienonnettua keltasipulia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 maustemitta jauhettua korianteria
- ½ tl murskattuja, keltaisia sinapinsiemeniä
- 1 maustemitta hienonnettua, punaista chiliä
Valmistusohje
1. Chutney: Liota aprikooseja ja rusinoita viinietikassa tunti. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri ja viinietikka aprikoosien ja rusinoiden kera. Mausta inkiväärillä, korianterilla, sinapinsiemenillä ja chilillä. Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä. Sekoittele puulusikalla kunnes chutney sakenee.
2. Pikagraavaa aprikoosit 15 minuuttia 15 minuuttia sokerissa, suolassa sekä appelsiinin raastetussa kuoressa ja mehussa. Mausta pippurilla.
3. Kuivaa fasaaninrinnat ja grillaa ne. Viipaloi ja asettele chutneyn ja salaatin kera lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka