Tandoorikana ja raitaa

Tandoorimausteita käytetään yleisesti broilerin maustamiseen ja marinoimiseen. Valmista ohjeen mukaan oma marinadi tai osta kaupasta valmiina. Tandoorimausteita ja marinadeja saa maistuvina puolivalmisteina. Broilerin voit kypsentää myös uunissa. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja raikasta raitaa.

4 annosta

  • 1 kg broilerinpaloja

Tandoorimarinadi

  • 4 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ½ rkl punaista chilipippuria
  • 1 rkl garam masalaa
  • ½ rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl jauhettua tuoretta inkivääriä
  • 8 tippaa punaista elintarvikeväriä
  • 4 tippaa keltaista elintarvikeväriä

Raita

  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Marinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna tuore minttu. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää jogurttiin sitruunamehu, minttu, suola, chilipippuri, garam masala, valkosipulijauhe, inkivääri ja elintarvikevärit huolella sekoittaen. Pane broilerinpalat seokseen ja anna marinoitua viileässä pari tuntia.

2. Raita: Hienonna tuore minttu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, säästä vähän sipulia koristeluun. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja minttu.

3. Grillaa broilerinpaloja miedolla lämmöllä, etäällä hiilloksesta 25-30 minuuttia. Tarjoa lisänä raitaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.