Juustokuminalla maustettu punainen linssicurry
Tämä värikäs curry on maukas riisin kumppani, mutta sopii lisukkeeksi myös monille liha- ja kasvisruoille. Punaiset linssit ovat raakoina lohenpunaisia, mutta muuttuvat kypsyessään tummanpunaisiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl punaisia linssejä
- 5-6 dl vettä
- 2 ohutta viipaletta tuoretta inkivääriä
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl kokonaisia juustokuminansiemeniä
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/4 tl punaista chiliä
- tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja valuta linssit. Kiehauta linssit vedessä ja kuori vaahto.
2. Lisää kattilaan inkivääri, kurkuma ja suola. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes linssit pehmenevät. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Poista inkiväärit.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla kohtuullisen kuumaksi. Kuullota kuminansiemeniä öljyssä noin 5 sekuntia. Lisää jauhettu korianteri ja chili ja sekoita. Kaada mausteseos linssikattilaan ja sekoita hyvin. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa