Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suikalepihvit kantarellien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas ja kermainen ruoka, joka sitä paitsi valmistuu nopeasti. Keitetty riisi, perunat tai pasta, kaikki sopivat lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • 200 g tuoreita kantarelleja
  • 1 sipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • muutama tuore basilikanlehti

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha suikaleiksi, perkaa sienet ja leikkaa pienemmäksi. Paista sipuli, lihasuikaleet ja sienet jokainen erikseen voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Siirrä sipulisilppu pataan, ripottele päälle jauhoa ja sekoita. Laita pata kuumalle liedelle ja lisää koko ajan sekoittaen maitoa vähän kerrallaan, sitten ranskankermaa. Lisää sienet joukkoon ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Suikaloi basilikanlehdet. Nosta kuumat pihvisuikaleet lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada muhennos niiden päälle. Koristele basilikasuikaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Suikalepihvit