Suikalepihvit kantarellien kera

Maukas ja kermainen ruoka, joka sitä paitsi valmistuu nopeasti. Keitetty riisi, perunat tai pasta, kaikki sopivat lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • 200 g tuoreita kantarelleja
  • 1 sipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • muutama tuore basilikanlehti

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha suikaleiksi, perkaa sienet ja leikkaa pienemmäksi. Paista sipuli, lihasuikaleet ja sienet jokainen erikseen voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Siirrä sipulisilppu pataan, ripottele päälle jauhoa ja sekoita. Laita pata kuumalle liedelle ja lisää koko ajan sekoittaen maitoa vähän kerrallaan, sitten ranskankermaa. Lisää sienet joukkoon ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Suikaloi basilikanlehdet. Nosta kuumat pihvisuikaleet lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada muhennos niiden päälle. Koristele basilikasuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!