Suikalepihvit kantarellien kera
Maukas ja kermainen ruoka, joka sitä paitsi valmistuu nopeasti. Keitetty riisi, perunat tai pasta, kaikki sopivat lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- 200 g tuoreita kantarelleja
- 1 sipuli
- voita paistamiseen
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl maitoa
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- muutama tuore basilikanlehti
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha suikaleiksi, perkaa sienet ja leikkaa pienemmäksi. Paista sipuli, lihasuikaleet ja sienet jokainen erikseen voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Siirrä sipulisilppu pataan, ripottele päälle jauhoa ja sekoita. Laita pata kuumalle liedelle ja lisää koko ajan sekoittaen maitoa vähän kerrallaan, sitten ranskankermaa. Lisää sienet joukkoon ja anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Suikaloi basilikanlehdet. Nosta kuumat pihvisuikaleet lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada muhennos niiden päälle. Koristele basilikasuikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka