Broilerigratiini
Tämän gratiinin teet käden käänteessä ja se on hyvää kevyenä päivällisenä tai lounaana vaikka vihersalaatin kera.
Kuudelle
- 1 grillattu broileri
- 1 paketti pakastepinaattia
- muskottiraastetta
- 250 g herkkusieniä siivuina
- 1 pieni purkki parsaa
- 6 annosta keitettyä riisiä
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3-4 dl kahvikermaa
- suolaa ja pippuria
- 2 munankeltuaista
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota broilerista lihat. Sulata pinaatinlehdet, valuta ne lävikössä. mausta kevyesti muskottiraasteella.
2. Kuullota voi ja jauhot kasarissa, kaada kerma joukkoon, sekoita mausta ja keitä 10 minuuttia. Ota kasari liedeltä ja sekoita keltuaiset kastikkeeseen voimakkaasti vatkaten.
3. Laita riisit voidellun uunivuoan pohjalle. Kerrostele päälle broilerinlihaa, pinaattia, sieniä ja parsaa. Kaada kastike päälle ja gratinoi uunissa, kunnes se saa hienon värin, 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa