Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos tarjoilet lampaanlihapullat pääruokana, ne maistuvat hyvältä riisin ja tomaattikastikkeen kera. Ne sopivat hyvin myös seisovaan pöytään. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.

Neljälle

  • 600 g lampaanjauhelihaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl harissa-maustetta
  • 2 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna sipuli karkeasti, paista oliiviöljyssä. Kaada päälle paseeratut tomaatit, suola, sitruunankuori ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 30 minuuttia.

2. Sekoita jauheliha, juustokumina, valkosipuli, harissa ja suola. Työstä kunnolla notkeaksi taikinaksi. Muotoile lihapullia vedessä huuhdotuin käsin ja laita valmiit pullat öljytylle vadille.

3. Kääntele lihapullat varoen, muutama kerrallaan, poreilevaan tomaattikastikkeeseen. Pidä levy miedolla lämmöllä. Anna poreilla kannen alla n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat