Friteerattua kalaa ja mustekalarenkaita
Tarjoile hieman suolaisia paloja merestä, rapeina pehmeän kastikkeen kera. Maistuu hyvältä alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kiinteää, valkoista kalafileetä
- 200 g mustekalarenkaita
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Frityyritaikina
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ maustemittaa ruokasoodaa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- Rhode Island -kastiketta
- vuonankaalia
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna seistä 1 tunti.
2. Leikkaa kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele frityyritaikinaan ruokasooda juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta palat taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Tee samoin mustekalarenkaille.
3. Tarjoile vastafriteeratut kalapalat ja mustekalarenkaat vuonankaalin ja halutessasi kylmän kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka