Friteerattua kalaa ja mustekalarenkaita

Tarjoile hieman suolaisia paloja merestä, rapeina pehmeän kastikkeen kera. Maistuu hyvältä alkuruokana.

Neljälle

  • 300 g kiinteää, valkoista kalafileetä
  • 200 g mustekalarenkaita
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Frityyritaikina

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemittaa ruokasoodaa
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • Rhode Island -kastiketta
  • vuonankaalia

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna seistä 1 tunti.

2. Leikkaa kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele frityyritaikinaan ruokasooda juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta palat taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Tee samoin mustekalarenkaille.

3. Tarjoile vastafriteeratut kalapalat ja mustekalarenkaat vuonankaalin ja halutessasi kylmän kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!