Silakkatempura & piimädressing

Silakkatempura
MTV

Silakkamarkkinoiden kunniaksi silakkaa japanilaisittain eli silakkatempuraa ja piimädressingiä, olkaa hyvät! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 dl vehnäjauhoja

Tempurataikina

  • 2,5 dl vehnäjauho
  • 1 tl suola
  • 2,5 dl jääkylmää vichy
  • muutama jääkuutio

friteeraamiseen

  • rypsiöljyä

Piimädressing

  • 1dl piimää
  • 1dl creme fraiche
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 1tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Laita friteerausöljy kuumenemaan. Valmista ensin tempurataikina. Sekoita suola ja vehnäjauho. Ilmaa seos siivilän läpi. Sekoita varovasti jääkylmän vichyn kanssa. Älä sekoita liikaa koska muuten taikinaan kehittyy sitkoa. Lisää muutama jääpala että taikina on varmasti kylmää.

Kuivaa silakkafileet talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle ja pyöräytä fileet vehnäjauhossa. Upota fileet sitten tempurataikinaan ja nosta suoraan kuumaan öljyyn. (n. 180 astetta). Paista muutama minuutti tai kunnes silakkatempurat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Sekoita piimädressingin ainekset kulhossa ja tarjoile silakkatempurat kastikkeen ja tuoreen tillin kera.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.