Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen kera
Jos ostat lohen pyrstöpään, saat sen usein hyvään hintaan. Kuutioi lohi niin saat kauniisti tarjoiltavan ruokalajin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- 4 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 100 g vihreitä papuja (haricot verts)
- 1 salottisipuli
- voita paistamiseen
Kirjolohenmätikastike
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl kirjolohenmätiä
- 1 maustemitta jauhettua cayennepippuria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kirjolohenmätikastike: Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tekeytymään tarjoiluun asti, sekoita joukkoon mäti vasta juuri ennen tarjoilua.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuutioi lohi ja marinoi paloja sitruunaöljyssä n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä vihreät pavut ja paista myös ne. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten, kastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"