Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera
Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 16 jättikatkarapua
- 300 g graavattua lohta kuutioina
- 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
- 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- erilaisia salaatteja
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- hieman sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- cayennepippuria
Valmistusohje
1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.
2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.
4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa