Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lämmin salaatti on ”ruokaisampi” kuin kylmä. Kastikkeen kananmunaa keitetään 30 sekuntia, näin koostumuksesta tulee ihanan kermainen.

Neljälle

  • 16 jättikatkarapua
  • 300 g graavattua lohta kuutioina
  • 16 keitettyä simpukkaa tai 1 prk simpukoita
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • 4 tomaattia, kalttaa ja poista siemenet
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • erilaisia salaatteja
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • hieman sitruunamehua
  • suolaa, pippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Keitä kananmunaa 30 sekuntia. Riko muna, vatkaa se tasaiseksi sähkövatkaimella ja lisää öljy ohuena norona. Vatkaa mukaan valkosipuli ja ruohosipuli, mausta sitruunamehulla ja mausteilla.

2. Kuumenna öljy, paista valkosipulia ja lisää sitten jättikatkaravut. Kun ne ovat lähes valmiita, lisää lohi ja simpukat. Mausta miedosti.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle tai isolle vadille.

4. Suikaloi tomaatit. Asettele kalaa ja äyriäisiä salaatille tomaattien ja persiljan kanssa. Kaada päälle kastiketta, tarjoile mielellään paahdetun leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti