Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohivartaat couscousvehnän kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki kunnia perinteiselle risotolle, mutta riisin lisäksi risoton voi valmistaa mainiosta myös couscousvehnästä.

4 annosta

  • 50 g lohta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Lisuke

  • 4 dl couscousvehnää
  • 8 dl kanalientä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua purjoa
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ paprika
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Lisuke: Puhdista ja hienonna purjo. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota purjoa ja couscousvehnää öljyssä syvässä, laakeassa kattilassa. Kaada kattilaan neljä desilitraa kanalientä ja hauduta miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Lisää välillä kanalientä. Kääntele lopuksi joukkoon kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

2. Lohivartaat: Paloittele kala tai pujota palat vartaisiin. Voitele öljyllä ja mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Grillaa vartaita grillipannulla niin että ne saavat kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat