Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa
Tämä mehukas alkuruoka on saanut inspiraationsa Aasiasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g mustaeväkampelan fileetä
- 200 g mustekalarenkaita
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Frityyritaikina
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl maizenaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ maustemitta soodaa
- vettä
Tarjoiluun
- sweet chili -kastiketta
- sitruunalohkoja
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Sihtaa vehnäjauhot, maizena, suola ja pippuri keskikokoiseen kulhoon. Sekoita mukaan vettä kunnes saat tasaisen taikinan. Peitä kulho muovikelmulla ja laita se lepäämään 1 tunniksi.
2. Paloittele kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele sooda taikinaan juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta ne taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Toista sama mustekalarenkaille.
3. Lohko sitruuna. Tarjoile vastafriteerattu kala ja mustekala sitruunan ja persiljan kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka