Broileria vihannesmuhennoksessa
Tämä kanaruoka maustetaan valkosipulilla ja muskottipähkinällä. Viipaloidut kananmunat antavat lisäväriä. Jos käytät valmiiksi grillattua broileria, valmistat päivällisen nopeasti. Ellet halua käyttää viiniä ruoanlaitossa, korvaa se kanaliemellä.
Neljälle
- 2 grillattua broileria
- 200 g herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 1 maustemitta muskottipähkinää
- 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 kovaksi keitetty kananmuna, viipaleina
Valmistusohje
1. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna 2 rkl voita padassa ja paista porkkanat ja herkkusienet kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Puserra mukaan valkosipuli, ripottele päälle jauhot, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.
2. Hienonna kevätsipuli, paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Lisää palat vihannessekoitukseen, ripottele päälle muskottia ja kevätsipulia. Lisää viini ja anna padan kiehua 5 minuuttia.
3. Koristele munaviipalein. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti