Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broileria vihannesmuhennoksessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kanaruoka maustetaan valkosipulilla ja muskottipähkinällä. Viipaloidut kananmunat antavat lisäväriä. Jos käytät valmiiksi grillattua broileria, valmistat päivällisen nopeasti. Ellet halua käyttää viiniä ruoanlaitossa, korvaa se kanaliemellä.

Neljälle

  • 2 grillattua broileria
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta muskottipähkinää
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna, viipaleina

Valmistusohje

1. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuumenna 2 rkl voita padassa ja paista porkkanat ja herkkusienet kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Puserra mukaan valkosipuli, ripottele päälle jauhot, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti.

2. Hienonna kevätsipuli, paloittele broileri pienemmiksi paloiksi. Lisää palat vihannessekoitukseen, ripottele päälle muskottia ja kevätsipulia. Lisää viini ja anna padan kiehua 5 minuuttia.

3. Koristele munaviipalein. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri