Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut lammaspullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä friteeratut lammaspullat ovat erilainen ja erittäin herkullinen ruoka. Resepti on kotoisin Burkina Fasosta Länsi-Afrikasta. Tarjoile lihapullat naposteltavana tai seisovassa pöydässä kylmän dippikastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g keitettyä, luutonta lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl maapähkinäöljyä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää kaneli, inkivääri, korianteri ja chili. Paloittele liha ja sekoita sipuli-mausteseoksen kanssa.

2. Jauha liha lihamyllyssä tai tehosekoittimessa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä, tasaisia lihapullia ja kierittele ne korppujauhoissa. Laita pullat vadille ja anna niiden levätä jääkaapissa 1 tunti.

3. Kuumenna 2 cm öljyä paistinpannussa kunnes se sihisee, kun öljyyn tiputtaa maustesiemenen. Friteeraa lihapullia 3-4 minuuttia ja valuta talouspaperilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat