Friteeratut katkaravut sitruunamajoneesin kera

Emme suosittele perinteistä friteerausta aloittelijoille; katkaravut valmistuvat helposti myös friteerauskeittimessä. Lisukkeena maistuu sinappinen majoneesi.

4 annosta

  • 1 kg katkarapuja kuorineen
  • öljyä friteeraukseen

Friteeraustaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl korppujauhetta
  • 3 munankeltuaista
  • ½ dl vettä

Sitruunamajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • 1 nippu tilliä
  • salaattisekoitusta

Valmistusohje

1. Sitruunamajoneesi: Sekoita majoneesi, ranskankerma, dijoninsinappi ja sitruunamehu. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

2. Katkaravut: Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön kärki paikalleen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja korppujauhot. Lisää munankeltuaiset ja vesi kokoajan sekoittaen. Anna seoksen vetäytyä ja turvota vähintään 10 minuuttia. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Kostuta katkaravut seoksessa ja friteeraa pienissä erissä.

3. Asettele salaatinlehdet tarjoiluvadille. Pane friteeratut katkaravut salaattipedille ja koristele tillillä. Tarjoa sitruunamajoneesin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.