Melonia katkaravuilla
Julkaistu
Tämän ruokalajin voit tarjoilla alkuruokana tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 pieni vesimeloni
- 500 g kuorellisia katkarapuja
- ½ kurkku
Kastike
- 1 rkl puristettua limemehua
- 4 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 rkl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa melonista kansi pois ja leikkaa tai koverra hedelmäliha kuoresta. Poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuori katkaravut, kuutioi kurkku.
2. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Lisää katkaravut kastikkeeseen, säilytä muovikelmun alla tarjoiluun asti. Laita myös meloninpalat ja kurkku kylmään.
3. Sekoita meloni ja kurkku katkarapuseokseen ja täytä seoksella meloninkuori. Koristele tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka