Sillisalaatti
Todellinen joulupöydän suosikki. Sillisalaatissa erilaisista mauista syntyy sopusointuinen kokonaisuus. Valmista kerralla reilu annos ja tarjoa lounaalla, päivällisellä ja yöpalalla.
- Ruokavalio: Gluteeniton
8-10 annosta
- 4 liotettua suolasillifileetä
- 4 maustesillifileetä
- 2 kylmää, keskikokoista keitettyä perunaa
- 3 maustekurkkua
- 2 hapanta omenaa
- 750 g etikkapunajuurta
- 5 rkl hienonnettua sipulia
- 2 dl sinappikastiketta (ohje alla)
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Sinappikastike
- 2 rkl sinappia
- 1 tl Colman's-sinappijauhetta
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 7/4 tl vastajauhettua valkopippuria
- 2 tl viinietikkaa
- 2 dl ruokaöljyä
Koristeluun
- 1 kovaksi keitetty muna
- 1 dl kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita sinappi, sinappijauhe, sokeri, suola, valkopippuri ja viinietikka. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jos kastike juoksettuu, lisää muutama tippa vettä ja jatka vatkaamista, kunnes kaikki öljy on sekoittunut.
2. Leikkaa sillifileet, perunat, kurkut, omenat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ainekset hyvin. Kääntele sinappikastike seoksen joukkoon.
3. Koristele sillisalaatti munalohkoilla ja pursota annosten päälle kermavaahtoa. Salaatti säilyy jääkaapissa viikon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"