Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera

Nämä friteeratut jättikatkaravut voi jokainen syödä oman makuisensa kastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 20 jättikatkarapua, ilman kuoria

Frityyritaikina

  • 2 munankeltuaista
  • 3 dl vaaleaa ykkösolutta
  • 250 g jauhoja
  • suolaa, vastajauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl Rhode Island -kastiketta
  • 2 dl aiolia hienonnettujen oliivien kanssa
  • 2 dl mango chutneyta chilikastikkeella maustettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa frityyritaikinan ainekset ja anna taikinan levätä pari tuntia (voit myös friteerata heti, mutta lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä).

2. Taputtele katkaravut aivan kuiviksi ja kasta ne frityyritaikinaan.

3. Kuumenna öljy 175-asteiseksi. Laita pari katkarapua kerrallaan frityyritaikinaan ja friteeraa. Älä friteeraa liikaa kerralla, silloin öljy jäähtyy liikaa. Valuta valmiit katkaravut talouspaperilla, syö lämpiminä erilaisten kastikkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!