Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera
Nämä friteeratut jättikatkaravut voi jokainen syödä oman makuisensa kastikkeen kera.
Ainekset
- Neljälle
- 20 jättikatkarapua, ilman kuoria
Frityyritaikina
- 2 munankeltuaista
- 3 dl vaaleaa ykkösolutta
- 250 g jauhoja
- suolaa, vastajauhettua pippuria
Tarjoiluun
- 2 dl Rhode Island -kastiketta
- 2 dl aiolia hienonnettujen oliivien kanssa
- 2 dl mango chutneyta chilikastikkeella maustettuna
Valmistusohje
1. Vatkaa frityyritaikinan ainekset ja anna taikinan levätä pari tuntia (voit myös friteerata heti, mutta lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä).
2. Taputtele katkaravut aivan kuiviksi ja kasta ne frityyritaikinaan.
3. Kuumenna öljy 175-asteiseksi. Laita pari katkarapua kerrallaan frityyritaikinaan ja friteeraa. Älä friteeraa liikaa kerralla, silloin öljy jäähtyy liikaa. Valuta valmiit katkaravut talouspaperilla, syö lämpiminä erilaisten kastikkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku