Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Skagen-perunapelti

skagenpelti
Skagen-perunapelti sopii vaikka uudenvuoden juhlapöytään.Food by Twins
Julkaistu 23.12.2024 13:00

MTV LIFESTYLE

Herkullinen ja helppo Skagen-perunapelti tuo uudenvuoden juhlapöytään ripauksen luksusta ilman monimutkaisia valmistusvaiheita. Voit halutessasi viimeistellä annoksen mädillä. Resepti on Food by Twins -ruokablogin Petra ja Noora Väänäsen tekemä.

  • Annosmäärä: 2–4 annosta

Ainekset

  • 500 g perunoita
  • 50 g parmesaania
  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 180 g isoja katkarapuja
  • 100 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/3 ruukkua tilliä
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • (mätiä halutessasi)

Valmistusohje

  1. Leikkaa perunat puoliksi ja aseta isoon uunivuokaan. Raasta perunoiden joukkoon parmesaani ja hienonna 2 rkl tilliä. Sekoita vuokaan voi ja öljy. Ripottele päälle halutessasi hieman suolaa.
  2. Paahda perunoita uunissa 225 asteessa kiertoilmalla noin 20–25 minuuttia.
  3. Asettele paahtuneiden perunoiden päälle ranskankerma/smetana, viipaloidut punasipulit, katkaravut ja tilli.
  4. Raasta 1⁄2 sitruunan kuori ja viipaloi sitruunat koristeluun. Lisää halutessasi mätiä. Tarjoile heti!

Vinkki! Ripaus luksusta. Voit halutessasi viimeistellä annoksen mädillä.

Resepti: Food by Twins

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiset