Glögikakku
Tämän kauniin ja todella maukkaan kakun valmistat valmiista suklaakakkuaineksista. Lisää jouluisia makuja kuten rusinoita, käytä glögiä veden sijaan sekä koristele manteleilla, ja olet luonut hetkessä herkullisen adventtikakun.
Neljälle
- 1 pkt suklaakakkuaineksia
- glögiä
- 1 dl rusinoita
Koristeluun
- 1 dl kidesokeria
- 1 rkl vettä
- 1 dl manteleita
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
1. Sekoita suklaakakkuainekset ja rusinat. Vaihda paketin ohjeen vesi yhtä suureen osaan glögiä ja sekoita taikina valmiiksi. Paista uunissa paketin ohjeen mukaisesti.
2. Kalttaa ja kuori mantelit. Sulata 1 dl sokeria paistinpannussa vaaleanruskeaksi ja kuplivaksi. Lisää 1 rkl vettä, mutta varo, se voi roiskua! Sekoita seos tasaiseksi, lisää mantelit.
3. Kaada kuuma sokeriliemi valmiin kakun päälle, siitä tulee kiiltävä kuorrutus. Koristele ananaskirsikoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku