Glögikakku

Tämän kauniin ja todella maukkaan kakun valmistat valmiista suklaakakkuaineksista. Lisää jouluisia makuja kuten rusinoita, käytä glögiä veden sijaan sekä koristele manteleilla, ja olet luonut hetkessä herkullisen adventtikakun.

Neljälle

  • 1 pkt suklaakakkuaineksia
  • glögiä
  • 1 dl rusinoita

Koristeluun

  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl manteleita
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Sekoita suklaakakkuainekset ja rusinat. Vaihda paketin ohjeen vesi yhtä suureen osaan glögiä ja sekoita taikina valmiiksi. Paista uunissa paketin ohjeen mukaisesti.

2. Kalttaa ja kuori mantelit. Sulata 1 dl sokeria paistinpannussa vaaleanruskeaksi ja kuplivaksi. Lisää 1 rkl vettä, mutta varo, se voi roiskua! Sekoita seos tasaiseksi, lisää mantelit.

3. Kaada kuuma sokeriliemi valmiin kakun päälle, siitä tulee kiiltävä kuorrutus. Koristele ananaskirsikoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.