Kiehauta maito ja lisää joukkoon piparminttutee. Anna maustua hetki. Purista liotetusta liivatelehdestä liika vesi pois ja lisää se lämpimään maitoon. Kaada lämmin maito siivilän läpi paloitellun suklaan päälle ja sekoita seosta sauvasekoittimella tai vispilällä kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Lusikoi vaahtoa esimerkiksi cocktail-laseihin ja laita kylmään hyytymään noin 2 tunniksi. Tämän moussen voi myös pakastaa tarjoiluastiassa.
Makuja
Valkosuklaa-piparminttumousse
Julkaistu 18.02.2013 00:00
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 1 liivatelehti
- 200 g valkosuklaata
- 1 tl piparminttuteetä
- 2 dl kuohukermaa
- koristeeksi esimerkiksi mansikoita, ananasta paloina ja minttua