Valkosuklaa-piparminttumousse
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 1 liivatelehti
- 200 g valkosuklaata
- 1 tl piparminttuteetä
- 2 dl kuohukermaa
- koristeeksi esimerkiksi mansikoita, ananasta paloina ja minttua
Valmistusohje
Kiehauta maito ja lisää joukkoon piparminttutee. Anna maustua hetki. Purista liotetusta liivatelehdestä liika vesi pois ja lisää se lämpimään maitoon. Kaada lämmin maito siivilän läpi paloitellun suklaan päälle ja sekoita seosta sauvasekoittimella tai vispilällä kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Lusikoi vaahtoa esimerkiksi cocktail-laseihin ja laita kylmään hyytymään noin 2 tunniksi. Tämän moussen voi myös pakastaa tarjoiluastiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka