Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kultainen omenakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jokaisella on oma lempiomenakakkunsa. Tässä on yksi muunnos, jota kannattaa kokeilla – mehukas omenakakku pähkinöillä.

Ainekset

  • Kuudelle-kahdeksalle

Taikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kidesokeria
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 50 g rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 4 suurta omenaa, lohkoina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin.

2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka.

4. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne kylmän vaniljakreemin kanssa. Laita omenalohkot vuokaan, ripottele niille pähkinärouhe ja kaada munaseos päälle.

5. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kreemi on jähmettynyt ja saanut väriä. Tarjoile haaleana, mielellään kahvin kera. Voit leipoa kakun etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku