Kultainen omenakakku
Jokaisella on oma lempiomenakakkunsa. Tässä on yksi muunnos, jota kannattaa kokeilla – mehukas omenakakku pähkinöillä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Taikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl kidesokeria
- 75 g voita
- 1 kananmuna
Täyte
- 2 kananmunaa
- 3 dl vaniljakreemiä
- 50 g rouhittuja hasselpähkinöitä
- 4 suurta omenaa, lohkoina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset ja työstä mukaan voi sormin.
2. Lisää muna ja työstä nopeasti taikinaksi, laita se jääkaappiin ½-1 tunniksi.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka.
4. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne kylmän vaniljakreemin kanssa. Laita omenalohkot vuokaan, ripottele niille pähkinärouhe ja kaada munaseos päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes kreemi on jähmettynyt ja saanut väriä. Tarjoile haaleana, mielellään kahvin kera. Voit leipoa kakun etukäteen ja lämmittää sen ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka