Gluteeniton broileri-pastasalaatti rucola-pestokastikkeella
Tätä Hellapoliisin salaattia nauttivat mielellään muutkin ruokailijat kuin pelkästään gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- 1 l vettä
- 3 dl Semper fusilli, gluteenitonta pastaa
- ripaus suolaa
- ½ grillattu broileri tai 2 broilerin rintafileetä kypsennettynä
- 1 purkki säilykemangoa valutettuna tai 1 tuore mango
- 200 g fetajuustoa
- 100 g miniluumutomaatteja
- 100 g tummia rypäleitä
- ½ dl paahdettuja pinjansiemeniä (osa peston valmistukseen)
Rucolapestokastike
- n. 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- kourallinen rucolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 20 g parmesaanijuustoa
- ¾ dl oliiviöljyä
- ripaus merisuolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon Semper fusilli pasta ja ripaus suolaa.
Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
Valuta ja huuhtele kylmän veden alla.
Putsaa broilerista luut ja nahka ja revi liha sopiviksi suupaloiksi.
Valuta säilykemango tai kuori tuore mango.
Leikkaa kuutioiksi.
Paloittele fetajuusto ja puolita miniluumutomaatit ja tummat rypäleet.
Yhdistä ainekset pastan joukkoon.
Kuumenna kuiva ja puhdas pannu.
Lisää pinjansiemenet ja paahda välillä sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä.
Lisää puolet salaatin joukkoon ja käytä loput pestokastikkeen valmistukseen.
Käytä tehosekoitinta, silppuria tai sauvasekoitinta pestokastikkeen valmistuksessa.
Laita paahdetut pinjansiemenet, kourallinen rucolaa, kuorittu valkosipulinkynsi, parmesaanijuusto, oliiviöljy, ripaus merisuolaa ja mustapippuria myllystä kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
Tarkista maku.
Sekoita pestokastike salaattiainesten joukkoon.
Rouhi halutessasi pinnalle hieman mustapippuria.
Vinkki! Kokoa salaatti rucolanlehtien päälle tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"