Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialainen vihanneskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä intialainen keitto on samantyyppinen kuin italialainen minestronekeitto. Siinä maistuvat niin murskatut kikherneet kuin säilykevihanneksetkin.

4 annosta

  • 1 rkl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 250 g pakasteherneitä
  • 2 hienonnettua tomaattia
  • 1 purkki vihannessekoitusta
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl kookoshiutaleita
  • suolaa

Mausteseos

  • 3 rkl murskattuja kikherneitä
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä
  • ½ rkl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ dl vettä

Koristeluun

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Keitä punaiset linssit melkein pehmeiksi kuudessa desilitrassa vettä, jossa on puoli teelusikallista suolaa, noin 20 minuuttia. Lisää sipuli, herneet, tomaatit ja valutetut säilykevihannekset. Keitä noin viisi minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä. siivilöi keitto ja ota liemi talteen.

2. Sekoita murskatut kikherneet, kurkuma, korianterinsiemenet, juustokuminansiemenet, mustapippuri, chili ja vesi mausteseokseksi. Lisää puoli desiä vettä ja tee seoksesta paksu tahna. Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä ja kuullota maustetahnaa 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunamehu ja kookoshiutaleet.

3. Lisää vihannesliemi vähän kerrallaan sekoittaen. Anna kiehua noin viisi minuuttia tai kunnes vihannekset ja linssit ovat täysin kypsiä, mausta suolalla. Silppua korianteri ja ripottele pinnalle ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto