Katkarapuwokki ja nuudeleita
Tämä nopea ruoka on oikea rautaisannos, kaikki ainekset ovat nimittäin hyvin rautapitoisia. Lisäksi ruoka on vähäkalorista – ja hyvää!
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 2 purkki katkarapuja liemessä (à 370 g)
- 2-3 mustajuurta
- ½ purjoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g mangoldia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 maustemitta seesamiöljyä
Chilikastike
- 1 tl chilijauhetta
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl inkiväärijauhetta
Koristeeksi
- 1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
- ½ nippua tuoretta korianteria
Tarjoiluun
- 4 annosta munanuudeleita
Valmistusohje
1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä rapujen lientä maustajana. Kuori ja leikkaa mustajuuret ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja suikaloi mangoldi karkeasti.
2. Kastike: Ravista keskenään rypsiöljy, seesamiöljy, chilijauhe, fariinisokeri, soija, tomaattipyree ja inkivääri kannellisessa purkissa.
3. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista mustajuuria ja valkosipuleita muutama minuutti. Lisää sekoittaen purjo ja mangoldi. Sekoita viimeiseksi joukkoon katkaravut ja kaada kastike päälle. Tarjoile nuudelit ohessa, tai kääntele ne muiden ainesten joukkoon. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja korianterinlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa