Suklaakana

Suklaasta on moneksi. Se antaa mukavan säväyksen usealle ruoalle. Kokeile Makuja-kokki Krista Niiniharjun herkullista suklaakanaa ja ylläty!

Ainekset

  • 2 punaista tuoretta chiliä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuina
  • 1,5 dl manteleita paahdettuina
  • 0,5 dl rusinoita
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,25 tl jauhettua korianteria
  • 0,25 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 0,5 tl aniksen siemeniä
  • (1 rkl vettä)
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl kiehuvaa vettä
  • 0,75 dl (gluteenitonta) tummaa olutta
  • 0,5 (gluteeniton) kanaliemikuutio
  • 50 g (maidotonta) tummaa suklaata
  • 4 broilerin rintaleikettä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Poista chileistä siemenet ja paloittele ne. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulinkynnet.

Soseuta chili, sipuli, valkosipuli, tomaatit, seesaminsiemenet, mantelit, rusinat ja mausteet tehosekoittimessa keskenään. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, niin seos pehmenee.

Kuumenna öljy kasarissa, paista sosetta sekoitellen kymmenen minuuttia.

Lisää vesi, olut, kanaliemikuution puolikas ja suklaa ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 45 minuuttia. Kastikkeen kuuluu olla hyvin paksua.

Paista broilerin rintaleikkeet paistinpannulla kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi ja nosta suklaakastikkeeseen.

Tarjoa tortillan sisällä haluamiesi täytteiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat