Kanaa tulisessa kastikkeessa
Broilerinfileestä ja kasviksista saa nopeasti ja helposti monenlaisia herkkuja. Käytä tässä ohjeessa wokkipannua tai isoa paistinpannua. Pakastetut wokkivihannekset vähentävät työmäärää. Mausteiksi sopivat indonesialainen sambal oelek -tahna, soijakastike ja sherry. Lisänä maistuvat keitetty riisi tai nuudelit.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
4 annosta
- 300 g broilerinfileetä
- 1 munanvalkuainen
- ½ tl suolaa
- ½ rkl Maizenaa
- 1 pieni purjo
- 1 pieni punainen paprika
- 200 g herkkusieniä
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ ruokaöljyä
- keitettyä riisiä tai nuudeleita
Wokkikastike
- 1½ dl kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä
- 1½ rkl soijakastiketta
- pieni vihreä paprika
- 1 dl liemikuutioista valmistettua kanalientä
- 1 rkl Maizenaa
- 2 tl sambal oelek -tahnaa
Valmistusohje
1. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi 1 cm:n paloiksi. Sekoita munanvalkuainen, ½ tl suolaa ja ½ tl Maizenaa ja pyörittele broilerinpalat seoksessa. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin, huuhtele ja leikkaa puolikkaat sitten 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprikat kaksi kertaa broileripaloja suuremmiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuumenna öljy. Lisää broilerinpalat pannulle ja paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen niin, etteivät palat tartu toisiinsa. Lisää purjo- ja paprikapalat sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja paista vielä 2 minuuttia.
3. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja kuullota minuutin verran. Sekoita 1 rkl Maizenaa, sherry, kanaliemi, soijakastike ja sambal oelek -tahna wokkikastikkeeksi. Kaada wokkikastike lopuksi pannulle ja sekoita kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku