Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanaa tulisessa kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Broilerinfileestä ja kasviksista saa nopeasti ja helposti monenlaisia herkkuja. Käytä tässä ohjeessa wokkipannua tai isoa paistinpannua. Pakastetut wokkivihannekset vähentävät työmäärää. Mausteiksi sopivat indonesialainen sambal oelek -tahna, soijakastike ja sherry. Lisänä maistuvat keitetty riisi tai nuudelit.

4 annosta

  • 300 g broilerinfileetä
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl Maizenaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 pieni punainen paprika
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ ruokaöljyä
  • keitettyä riisiä tai nuudeleita

Wokkikastike

  • 1½ dl kuivaa sherryä tai kuivaa valkoviiniä
  • 1½ rkl soijakastiketta
  • pieni vihreä paprika
  • 1 dl liemikuutioista valmistettua kanalientä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 2 tl sambal oelek -tahnaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi 1 cm:n paloiksi. Sekoita munanvalkuainen, ½ tl suolaa ja ½ tl Maizenaa ja pyörittele broilerinpalat seoksessa. Leikkaa pois purjon vihreä osa. Halkaise valkoinen osa pitkittäin, huuhtele ja leikkaa puolikkaat sitten 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa paprikat kaksi kertaa broileripaloja suuremmiksi paloiksi. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

2. Kuumenna öljy. Lisää broilerinpalat pannulle ja paista 2 minuuttia koko ajan sekoittaen niin, etteivät palat tartu toisiinsa. Lisää purjo- ja paprikapalat sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja paista vielä 2 minuuttia.

3. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja kuullota minuutin verran. Sekoita 1 rkl Maizenaa, sherry, kanaliemi, soijakastike ja sambal oelek -tahna wokkikastikkeeksi. Kaada wokkikastike lopuksi pannulle ja sekoita kunnes kastike sakenee. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee