11.2.2014. Hellapoliisi kinkku-pastakeitto lämmittää mukavasti talvipäivänä.

6-8 annosta

  • 2-3 rkl öljyä
  • 1 paprika
  • ½ punainen chilipaprika
  • 200 g purjosipulia
  • n. 3 rkl tacomaustetta
  • 1 ½ l vettä
  • 2 liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 400/225 g Kidneypapuja, valutettuna
  • n. 200 g rakettispagettia tai muuta pientä pastaa
  • 200-300 g maissinjyvä (säilyke valutettuna tai pakaste)
  • 300 g palvikinkkua, palana
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa tarvittaessa)
  • 1 ruukku korianteria

Lisäksi

  • smetanaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon paprikasuikaleet ja hienonnettu chilipaprika.

Halkaise purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan.

Kääntele joukkoon tacomauste ja kaada päälle vesi ja liemikuutiot.

Lisää tomaattimurska, valutetut Kidney-pavut, rakettispagetti ja maissinjyvät.

Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.

Leikkaa palvikinkku suikaleiksi ja lisää keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Tarkista pastan kypsyys ja maku.

Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä ja lisää tarvittaessa suolaa.

Silppua sekaan korianteria.

Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.

Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.