Gluteeniton Focaccia
Hellapoliisin gluteeniton focaccia-leipä saa makua tomaateista, oliiveista ja mozzarellasta.
12 annospalaa
- 2 dl vettä
- 1 tl psylliumia
- 1 dl vettä + 25 g tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 dl Semper Tattari&Teff tai Karkeaa jauhoseosta
- 2 dl Semper Hienoa jauhoseosta
Pinnalle
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 100 g mozzarellapalloja
- 5-10 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- oliiveja
- ripaus rosmariinia
Valmistusohje
Sekoita 2 dl vettä ja psyllium kulhossa ja anna turvota n. 10 min.
Lämmitä loppu vesi (1 dl) tämän jälkeen reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää oliiviöljy, Tattari&Teff- ja FinMix -jauhoseokset joukkoon nopeasti kääntäen. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n.15x20 cm).
Anna kohota n. ½ tuntia.
Pirskota pinnalle oliiviöljyä.
Paina päälle mozzarellapallot, puolitetut tai kokonaiset kirsikka- tai miniluumutomaatit sekä muutama oliivi ja ripottele päälle vielä hieman rosmariinia.
Kypsennä 200 °C:ssa n. 20 min., kunnes leipä on kohonnut ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Tarjoa!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka