Tuulihatut saavat kaverin mascarponesta ja marinoiduista mansikoista. Resepti tehtiin Makuja-keittiössä 3.6.2013.

Tuulihattumassa (15-20 kpl éclairia)

  • 100 g voita
  • 3 dl vettä
  • 2,6 dl vehnäjauhoja
  • 3 suurta kananmunaa

Täyte

  • 350 g Mascarpone-juustoa
  • n.0,5 dl tomusokeria
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa

Marinoidut mansikat

  • reilu 5 dl tuoreita mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl juoksevaa hunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2-3 rkl Cointreau-likööriä
  • puolikkaan appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

Taikina: Kiehauta voi ja vesi. Kaada joukkoon vehnäjauhot. Paahda massaa hellalla, kunnes se on kiiltävää ja tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna jäähtyä aina välillä sekoitellen. Lisää hiljalleen joukkoon kananmunat mielellään tehosekoittimessa lavalla vatkaten. Vatkaa kevyesti kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Pursota pellille leivinpaperin päälle pitkänmallisia tuulihattuja 15-20 kpl. Käytä pursotinpussin päässä suurehkoa, joko pyöreää tai tähtityllaa. Paista leivoksia noin 210-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Älä avaa uunia ennen kuin vasta paistoajan loppupuolella.

Anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Halkaise tuulihatut pitkittäin ja pursota täyte niiden sisään. Lado täytteen päälle marinoidut mansikkasiivut.

Täyte: Sekoita Mascarpone-juusto ja tomusokeri. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon.

Marinoidut mansikat:

Sekoita vesi, sokeri ja hunaja kattilassa ja anna kiehua n.10 minuuttia. Lisää joukkoon likööri, vaniljatangosta raaputetut siemenet ja raastettu appelsiinin kuori. Anna jäähtyä. Siivuta mansikat ja laita ne astiaan. Kaada huoneenlämpöinen liemi mansikoiden päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin marinoitumaan.

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut