Pizzettet, kuten niitä kutsutaan Italiassa, ovat pieniä pizzoja. Ne leivotaan ilman juustoa, ja sopivat siksi hyvin tarjoiltavaksi myös maitoallergikoille.

Neljälle

  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 6 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 100 g paseerattua tomaattia
  • 75 g kuutioitua kinkkua
  • 50 g mustia oliiveja
  • mustapippuria
  • 1 rkl kuivattuja yrttimausteita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva ja sokeri 4 rkl vettä. Yhdistä jauhot ja suola, tee jauhoseoksen keskelle kuoppa. Kaada kuoppaan öljy, hiivaseos ja loput vedestä. Sekoita taikina puulusikalla. Vaivaa taikinaa 4-5 minuuttia tai kunnes se notkistuu. Anna taikinan kohota 30 minuuttia tai kunnes se on kaksinkertainen.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa 2 minuuttia ja jaa se 16 palaan. Kaulitse pieniä, 5 mm paksuisia pizzapohjia. Laita ne öljytylle pellille. Raasta kesäkurpitsa hienosti. Kuutioi kinkku.

3. Levitä 2-3 tl paseerattua tomaattia joka pohjalle ja laita päälle kesäkurpitsaraastetta, kinkkua ja oliiveja. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja yrttimausteilla, norota päälle oliiviöljyä. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat rapeita.

Tuoreimmat aiheesta

Pizza