Mainos

Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

Tuulihattutaikina

  • 50 g margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 munaa

Täyte 1

  • 1 dl creme fraiche
  • 80 g mätiä
  • 0,5 dl punasipulia hienona silppuna
  • tuoretta tilliä silppuna

Täyte 2

  • Vaniljakreemiä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, tuoreita marjoja.
  • HUOM! älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatuista ei tulisi likilaskuisia.

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 °C:een. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa. Laita jauhoseos kulhoon ja sekoita kiehuva vesi-rasvaseos sen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jäähdytä taikina ja lisää sitten munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes seos on taas tasaista.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille noin jälkiruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita nokareita pellille esim. kahden lusikan avulla. Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.

Leikkaa tuulihatulle kansi ja täytä haluamallasi täytteellä. Tuulihattuja voi myös pakastaa, mutta ne kannattaa pakastaa kokonaisina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.