Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tuulihattutaikina

  • 50 g margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 munaa

Täyte 1

  • 1 dl creme fraiche
  • 80 g mätiä
  • 0,5 dl punasipulia hienona silppuna
  • tuoretta tilliä silppuna

Täyte 2

  • Vaniljakreemiä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, tuoreita marjoja.
  • HUOM! älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatuista ei tulisi likilaskuisia.

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 °C:een. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa. Laita jauhoseos kulhoon ja sekoita kiehuva vesi-rasvaseos sen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jäähdytä taikina ja lisää sitten munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes seos on taas tasaista.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille noin jälkiruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita nokareita pellille esim. kahden lusikan avulla. Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.

Leikkaa tuulihatulle kansi ja täytä haluamallasi täytteellä. Tuulihattuja voi myös pakastaa, mutta ne kannattaa pakastaa kokonaisina.

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut