Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux
- Ruokavalio: Gluteeniton
Tuulihattutaikina
- 50 g margariinia
- 2 dl vettä
- 2 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 3 munaa
Täyte 1
- 1 dl creme fraiche
- 80 g mätiä
- 0,5 dl punasipulia hienona silppuna
- tuoretta tilliä silppuna
Täyte 2
- Vaniljakreemiä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, tuoreita marjoja.
- HUOM! älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatuista ei tulisi likilaskuisia.
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200 °C:een. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa. Laita jauhoseos kulhoon ja sekoita kiehuva vesi-rasvaseos sen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jäähdytä taikina ja lisää sitten munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes seos on taas tasaista.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille noin jälkiruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita nokareita pellille esim. kahden lusikan avulla. Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.
Leikkaa tuulihatulle kansi ja täytä haluamallasi täytteellä. Tuulihattuja voi myös pakastaa, mutta ne kannattaa pakastaa kokonaisina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa