Gluteenittomat porkkanasämpylät
Itse leivotut gluteenittomat sämpylät ovat herkullisia ja ihanan pehmeitä. Leivo kerralla isompi annos ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (n. 10 sämpylää)
- 5 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 25 g tuorehiivaa + 1 rkl kädenlämpöistä vettä
- 1-2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
- 1 ½ tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
- 4 dl Semper Grov Mix Karkeaa -jauhoseosta
- 1 dl Semper FinMix Hienoa -jauhoseosta
- 1 dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
Valmistusohje
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja lisää psyllium. Anna turvota noin kymmenen minuuttia.
2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nestetilkkaan ja lisää turvonneeseen psyllium-nesteeseen.
3. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Lisää suola, hunaja ja rypsi- tai auringonkukkaöljy.
4. Sekoita taikinaan kuivat aineet esim. vatkaimella, jossa on taikinakoukut tai yleiskoneella.
5. Pyöritä taikinasta tasakokoinen tanko ja leikkaa se kymmeneen yhtä suureen osaan.
Pyöritä sämpylöiksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
6. Paista 225°C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes sämpylät tuntuvat kypsiltä.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa