Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria

Semper gluteeniton ja vegaaninen pasta-ateria purkissa
Semper
Julkaistu 25.08.2017 09:32

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Valmista pieni annos lasipurkkiin ja ota mukaasi retkelle tai lounaaksi työpaikalle. Suuremmasta annoksesta saat kesäisen, tuoreen pastasalaattiaterian koko perheelle.

Ainekset

  • 75 g Semper gluteenitonta Penne- tai Sedanipastaa
  • 1 avokado
  • ½ pienen parsakaalinpään kukinnosta
  • ¼ kurkkua
  • auringonkukan versoja
  • 2 rkl kikherneitä
  • kirsikkatomaatteja
  • 1 porkkana
  • muutama mansikka
  • 3 kpl tankoparsaa

Hummus

  • 250 g kikherneitä (tuoreita)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 rkl kuminaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • noin 1,5 dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Basilika-kastike

  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 1 sitruuna, mehu ja kuori
  • 1 dl soijajugurttia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa (haluttaessa)
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita hummuksen ainekset yleiskoneella: kikherneet, puristettu valkosipuli, sitruunamehu, maustekumina, suola, pippuri ja öljy. Lisää sopiva määrä vettä ja sekoita valmiiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä jääkaapissa.

Sekoita basilika-kastikkeen ainekset: basilika, soijajogurtti, oliiviöljy, hunaja ja raastettua, hyvin pestyn sitruunankuorta sekä sitruunamehua. Säilytä jääkaapissa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

Sekoita puolet basilikakastikkeesta pastaan ja laita toinen puolikas lasipurkin pohjalle.

Kypsennä parsakaali esimerkiksi höyryssä, pilko pieneksi ja lisää lasipurkkiin.

Lisää tomaatit, tankoparsa, kurkku, kikherneet ja avokado parsakaalin päälle.

Lisää päälle kerros hummusta, sitten muutama pilkottu mansikka ja pasta.

Koristele annos porkkanasta raastetuilla suikaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Semper