Maija Silvennoisen valmistama kikhernecurry saa eksoottisia vivahteita inkivääristä, juustokuminasta, chilistä ja kookosmaidosta. Kasvissyöjänkin nälän tyydyttävää herkkua kannattaa kokeilla nuudeleiden, riisin tai kuskusin kera.

Raaka-aineet

  • 2 rkl öljyä
  • 1-2 tl currya
  • 1-2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 0,5-1 tl jauhettua chiliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 3-4 perunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 4 dl kypsiä kikherneitä
  • 1 dl hienonnettua korianteria tai persiljaa

Valmistusohje

Paloittele kasvikset ja hienonna sipulit sekä inkivääri.

Laita öljy, curry, juustokumina ja chili laakeaan kattilaan. Lämmitä mausteita miedolla lämmöllä, kunnes niistä alkaa irrota makua ja tuoksua.

Lisää inkivääri ja sipuli, sekä lohkottu kukkakaali ja perunat kattilaan. Lisää lämpöä ja kuullota kasvikset. Varo etteivät mausteet pala. Mausta vielä suolalla, sokerilla sekä sitruunamehulla.

Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää joukkoon kypsät kikherneet ja kiehauta. Sekoita lopuksi mukaan hienonnettu korianteri tai persilja .

Tarjoa nuudeleiden, riisin tai kuskusin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry