Hellapoliisin kylmäsavulohi-katkarapu-pastasalaatti

salaatti

Kylmäsavulohesta ja katkaravuista valmistettu salaatti sopii kevään ja kesän juhliin. Vähistä raaka-aineista valmistat tyylikkään salaatin helposti.

4 annosta

  • 1 l vettä
  • 3 dl pastaa (esim. tricolore penne)
  • ½ tl suolaa
  • nippu parsaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 200 g miniluumutomaatteja
  • 100 g isoja katkarapuja pakasteena tai suolaliemessä

Kastike

  • ¾ dl avokadoöljyä
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 munankeltuainen
  • ripaus suolaa
  • limepippuria myllystä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia

Valmistusohje

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

Leikkaa parsasta pois osa vartta ja lisää parsat samaan kattilaan, kun olet keittänyt pastaa noin viisi minuuttia.

Valuta pasta ja parsa ja jäähdytä.

Paloittele kylmäsavulohi ja puolita miniluumutomaatit. Sulata tai valuta katkaravut.

Sekoita ainekset pastan ja parsan joukkoon.

Valmista kastike.

Mittaa avokadoöljy kulhoon ja sekoita joukkoon Dijon-sinappi ja munankeltuainen, ripaus suolaa, limepippuria, omenaviinietikkaa ja hienonnettua ruohosipulia.

Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Tarkista maku.

Laita salaatti tarjolle laakealle vadille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.