Vihannessalaatti maapähkinäkastikkeella

Tarjoile tämä herkullinen salaatti loppukesän lounaalla. Tarjoile kauden vihanneksia raakoina ja kevyesti keitettyinä yhdessä maukkaan maapähkinäkastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle

Maapähkinäkastike

  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 pala sitruunaruohoa
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 2 tl trasia (kuivattua katkaraputahnaa)
  • 225 g paahdettuja maapähkinöitä
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 ½ laos-jauhetta (galanga-jauhetta)
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa

Lisukkeeksi

  • kovaksi keitettyjä kananmunia
  • kauden tuoreita vihanneksia raakoina ja keitettyinä

Valmistusohje

1. Maapähkinäkastike: Sekoita tamarinditahna ja kiehuva vesi kulhossa, sekoita ja anna levätä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli, kuori valkosipulinkynnet. Soseuta sitruunaruoho, sipuli, valkosipuli, katkaraputahna, maapähkinät ja öljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa öljyssä 2 minuuttia. Lisää tamarindineste, cayennepippuri, laos-jauhe, sokeri ja suola. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa vettä, anna kiehua 10 minuuttia samalla koko ajan sekoittaen.

2. Keitä papuja, kukkakaalia ja muita keittämistä vaativia kasviksia. Puhdista, huuhtele ja paloittele muut vihannekset. Kuori ja lohko kananmunat.

3. Asettele vihannekset kauniisti tarjoiluvadille, tarjoile kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.