Marokkolainen pata

Kullankeltainen ja sahramilta, inkivääriltä ja aprikooseilta tuoksuva on tämä herkullinen kikhernepata, jonka ohjeen juuret ovat Pohjois-Afrikassa. Mitä pienemmiksi juureskuutiot leikataan, sitä lyhyempi kypsytysaika. Ellet halua pelkkää vihannesruokaa, voit tarjota lisänä esimerkiksi broileria.

Neljälle

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 120 g lanttua
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 g sahramia
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 dl yrttilientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 ruukku korianteria
  • 3 dl couscous + 3 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa sipuli lohkoiksi, porkkana ohuiksi lanteiksi ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Puolita chili, poista siemenet sekä kalvot ja suikaloi chilipalko. Kaada öljyä pataan, mielellään valurautaiseen. Lisää chilisilppu öljyyn, sirota joukkoon sahrami, juustokumina ja inkivääri ja kuullota muutama minuutti. Lisää sitten sipuli, porkkana ja lanttu ja paista vielä muutama minuutti.

2. Kaada joukkoon tomaatit ja laimenna yrttiliemellä. Kiehauta ja keitä kannen alla 10 minuuttia. Leikkaa kesäkurpitsa puolikuiksi. Silppua korianteri. Lisää pataan kikherneeet, kesäkurpitsa ja aprikoosit ja keitä vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle puolet korianterista. Käytä loput koristeluun.

3. Laita couscous ja suola kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota 5 minuuttia ja sekoita kuohkeaksi. Tarjoile padan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.