Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton Mango-tuorejuustokakku

Julkaistu 30.03.2015 14:16

Pääsiäisen pitkänä viikonloppuna on aikaa ulkoilla, laittaa ruokaa ja nauttia herkuista. Suosittelemme jälkiruokapöydän kruunaajaksi Mango-tuorejuustokakkua. Tällä Hellapoliisin reseptillä onnistut helposti!

8 annosta

  • 150 g Semper Kola-, Välipala- tai Kaura Digestive –keksejä
  • 50-70 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte

  • 4 liivatelehteä + vettä liuottamiseen
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua tai vettä

Pinnalle

  • Semper Mangososetta 2 x 125g
  • 1 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Hienonna Semper gluteenittomat keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksinmuruseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esim. juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kiille: Mittaa mangosose kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua, kunnes liemi hieman kirkastuu. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Valuta kiille kakun päälle lähellä kakun pintaa lusikalla vähän kerrallaan.

Nosta hetkeksi kylmään, kunnes pinta hyytyy. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä se tarjoiluvadille ja nauti ihanasta pääsiäisherkusta.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku