Gluteeniton unelmatorttu
Unelmatorttu on kahvipöydän kiistaton klassikko. Gluteeniton unelmatorttu on täydellistä ja sopii ihan kaikille.
Ainekset
- 3 munaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 1 dl Semper jauhoseosta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl Semper Pofiberiä
- 1 tl leivinjauhetta
Vaniljakreemi
- 100 g margariinia
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille (n. 30 x 40 cm).
Paista 250 °C:ssa n. 5 minuuttia.
Ripottele voipaperille 1 rkl sokeria ja kumoa torttupohja voipaperin päälle. Irrota leivinpaperi kääretorttupohjasta. Anna pohjan jäähtyä.
Vaniljakreemi: vatkaa margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Lisää keltuainen ja sekoita. Levitä täyte torttupohjan päälle ja rullaa tortuksi voipaperia apuna käyttäen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka