Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaa-vaniljakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miksi valita, kun voi saada molemmat: suussasulava kääretorttu maistuu sekä vaniljalta että suklaalta!

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl Ohrakasta
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 200 g tuorejuustoa esim. vaniljalla maustettua
  • n. 1 dl Schwartau Samt - mansikka-vaniljahilloa

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.

Täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Levitä ensin ohut kerros hilloa jäähtyneelle torttulevylle ja hillon päälle tuorejuustotäyte. Rullaa torttu ja laita se hetkeksi jääkaappiin ennen viipalointia.

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu