Suklaa-vaniljakääretorttu
Miksi valita, kun voi saada molemmat: suussasulava kääretorttu maistuu sekä vaniljalta että suklaalta!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl Ohrakasta
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 200 g tuorejuustoa esim. vaniljalla maustettua
- n. 1 dl Schwartau Samt - mansikka-vaniljahilloa
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä levy sokeroidun leivinpaperin päälle.
Täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto. Levitä ensin ohut kerros hilloa jäähtyneelle torttulevylle ja hillon päälle tuorejuustotäyte. Rullaa torttu ja laita se hetkeksi jääkaappiin ennen viipalointia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti