Mainos
Gluteenittomat mokkapalat
Julkaistu
Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnaisia, ja mokkapalat gluteenittomina sopivat tarjottavaksi kaikille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Pohja
- 2 munaa
- 3 dl sokeria
- 1 1/2 dl maitoa
- 4 1/2 dl Semper jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaota
- 150 g juoksevaa margariinia
Kuorrute
- 3 1/2 dl tomusokeria
- 50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia
- 4 rkl kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- kookoshiutaleita tai nonparelleja
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa