Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteenittomat mokkapalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mokkapalat ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkileivonnaisia, ja mokkapalat gluteenittomina sopivat tarjottavaksi kaikille.

Pohja

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 4 1/2 dl Semper jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaota
  • 150 g juoksevaa margariinia

Kuorrute

  • 3 1/2 dl tomusokeria
  • 50 g (1/2 dl) juoksevaa margariinia
  • 4 rkl kahvia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • kookoshiutaleita tai nonparelleja

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 225 °C:ssa n. 15 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai nonparelleja. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset