Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteenittomat laskiaispullat

Julkaistu 10.02.2016 07:05

Tällä reseptillä leivot herkulliset gluteenittomat laskiaispullat. Kukaan ei huomaa edes huomaa eroa tavallisiin. Kokeile! Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi!

Ainekset (10-15 kpl)

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 4 dl Semper Grow Mix karkeaa jauhoseosta
  • 3 dl Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • raesokeria

Täyte

  • 100-150 g marjahilloa tai marmeladia tai mantelimassaa
  • 1-2 dl vispikermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium

ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva,

suola ja sokeri. Lisää kardemumma.

2. Lisää Karkea ja Hieno -jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.

3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.

4. Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

5. Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.Jäähdytä pullat liinan alla.

6. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Jätä kannesta alapuolta ohuempi.

7. Pursota pullan pohjapuolelle hilloa. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto hillosilmän ympärille ja laita pullan kansi ilmavasti päälle.

Vinkki! Laita pullan sisään halutessasi mantelimassaa.

Jos haluat, voit kostuttaa pullan kevyesti sisältä vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat