Gluteenittomat laskiaispullat
Tällä reseptillä leivot herkulliset gluteenittomat laskiaispullat. Kukaan ei huomaa edes huomaa eroa tavallisiin. Kokeile! Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (10-15 kpl)
- 5 dl maitoa
- 1 rkl psylliumia
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 4 dl Semper Grow Mix karkeaa jauhoseosta
- 3 dl Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta
- 100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- raesokeria
Täyte
- 100-150 g marjahilloa tai marmeladia tai mantelimassaa
- 1-2 dl vispikermaa
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää joukkoon psyllium
ja anna turvota noin 10 minuuttia. Liuota joukkoon tuorehiiva,
suola ja sokeri. Lisää kardemumma.
2. Lisää Karkea ja Hieno -jauhoseos sekoittaen esim. vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
3. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.
4. Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
5. Paista 225 °C uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.Jäähdytä pullat liinan alla.
6. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Jätä kannesta alapuolta ohuempi.
7. Pursota pullan pohjapuolelle hilloa. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kermavaahto hillosilmän ympärille ja laita pullan kansi ilmavasti päälle.
Vinkki! Laita pullan sisään halutessasi mantelimassaa.
Jos haluat, voit kostuttaa pullan kevyesti sisältä vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Resepti ja kuva: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"